Is uw data veilig?


Kort geleden heeft Cobra-ICT een bezoek gebracht aan het datacenter van Solcon in Apeldoorn. Onze belangrijkste vraag was of onze data, die steeds meer in de cloud komt te staan, wel veilig is. Meer en meer worden er applicaties aangeboden via Internet (SAAS). Daarnaast heeft iedereen vast wel 1 of meerdere emailadressen bij bijvoorbeeld Google (Gmail), Outlook (voorheen Hotmail.com) of Yahoo. Ook die data staat ergens op in de cloud, lees datacenter ergens op de wereld. Verder komt Online backup steeds meer opzetten en hosted telefonie (VoIP). We worden steeds meer afhankelijk van Internet en eigenlijk verwachten we dan ook dat we er 24/7 365 dagen per jaar gebruik van kunnen maken. Kan dat ook en is onze data altijd beschikbaar?

Veiligheid staat bovenaan bij Solcon, het begint al bij binnenkomst, eerst door een sluis voordat je bij de receptie bent om je te kunnen melden. Stijn Grove, accountmanager Datacenters, heette ons welkom en gaf tekst en uitleg bij het Datacenter. We werden uitgebreid rondgeleid, van de ene beveiligde ruimte naar de andere, ondertussen in de gaten gehouden door tientallen camera’s. Het Datacenter in Apeldoorn is supermodern, heeft meerdere Internetverbindingen bij verschillende providers en is voorbereid op de toekomst. Een ding is wel duidelijk, bij Solcon is onze data wel veilig.

Solcon, provider met een hart, is er zowel voor de particuliere als voor de zakelijke klant. Solcon levert diverse diensten zoals Telefonie, Internet, Hosting, etc. Neem gerust eens een kijkje op hun website: www.solcon.nl.